Spania a devenit noua campioană a Campionatului European

EuroBasket 2015 - Spania este noua campioană

Campionatul European 2015 s-a încheiat cu victoria Spaniei. În finală, echipa antrenată de către Sergio Scariolo a învins Lituania cu scorul de 80-63.

Pau Gasol a avut 25 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, Sergio Llull a bifat 12 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, iar Rudy Fernandez a adăugat 11 puncte pentru Spania. În replică, Mantas Kalnietis a avut 13 puncte, 6 pase decisive, Renaldas Seibutis a reușit 12 puncte, 4 recuperări, iar Jonas Valanciunas a terminat cu 10 puncte, 9 recuperări.

Spania obține al 3-lea titlu continental din istorie. Precedentele două datează din 2009 și 2011. Toate trei au fost obținute cu Pau Gasol, Seegio Llull, Rudy Fernandez, Felipe Reyes și Victor Claver în teren, respectiv cu Sergio Scariolo pe banca tehnică.

De notat că Spania, Lituania și Franța au ocupat podiumul și la precedenta ediție a Campionatului European. Spre deosebire de ierarhia finală din urmă cu doi ani, Spania și Franța cu făcut schimb de locuri.

Pentru prima dată în istorie, competiția s-a desfășurat simultan în patru țări diferite: Croația, Franța, Germania și Letonia. Țară gazdă și deținătoarea trofeului, Franța, s-a mulțumit cu medaliile de bronz. Primele două clasate s-au calificat direct pentru turneul olimpic de la Rio, din 2016.

Cel mai bun 5 al competiției: Sergio Rodriguez, Nando de Colo, Jonas Maciulis, Jonas Valanciunas, Pau Gasol (MVP).

 

Citit 1081 ori

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM