Consiliul FIBA Europe a confirmat locurile de desfășurare ale competițiilor din 2016

Premieră în baschetul moldovenesc

Vineri, 11 decembrie, în or. Munchen a avut loc ședința Consiliului FIBA Europe având ca ordin de zi aprobarea locurilor de desfășurare a competițiilor din vara anului 2016.

Pentru prima dată în istoria baschetului autohton, Moldova va găzdui Campionatul European Masculin al Țărilor Mici.

Alături de Moldova, alte patru țări au concurat pentru a beneficia de acest drept, însă argumentele Președintelui FBRM, Octavian Vucol, au fost mult mai convingătoare. Astfel, membrii Consiliului au votat în unanimitate candidatura.

Adversarii selecționatei noastre vor fi: Cipru, Gibraltar, Malta, Andorra, San Marino, Azerbaidjan și Islanda.

Campionatul European se va desfășura în luna iulie. Federația de Baschet intenționează să organizeze toate meciurile la Complexul Sportiv ”Futsal Arena FMF”, după o colaborare de succes a organizării meciului din Supercupa FBRM. De asemenea, ”Futsal Arena FMF” va găzdui în data de 27 decembrie finalele Cupei Moldovei la masculin și feminin.

Pentru baschetul moldovenesc, acest fapt este fără îndoială un succes și un pas înainte. După cum menționează conducerea FBRM, scopul principal pentru Lotul Național este titlul de campioană pentru a putea participa în meciurile de calificare la EuroBasket.

Menționăm că tragerea la sorți, unde vor fi stabilite grupele și perioada desfășurării pentru toate categoriile va avea loc la data de 22 ianuarie 2016 în Freising, Germania.

Aici puteți vizualiza lista completă a țărilor gazde.

Citit 1602 ori

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM