Liga Feminină a desemnat un nou campion

Liga Feminină a desemnat un nou campion!

Final dramatic al campionatului național la baschet feminin. Echipa Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a cucerit titlul dupa ce a învins în meciul decisiv formația UTM-Femina, scor final 69-58.

Dupa 4 meciuri ale seriei finale, între cele două echipe a fost egalitate, 2 la 2. În meciul decisiv UTM-Femina a făcut o primă repriză superbă și a preluat conducerea cu 21-14.

În repriza secundă, însă, scenariul de joc s-a inversat. USEFS, care a avut avantajul terenului propriu, a intensificat atacurile și a întors scorul în favoarea sa. La pauza mare, gazdele conduceau cu 38-36. Cu Diana Socolov și Margarita Schițco în mare formă, USEFS a dominat restul partidei.

Deși baschetbalistele de la UTM-Femina au jucat mai bine în ultimele minute, acestea nu au mai reușit să salveze meciul. USEFS a câștigat cu 69-58 și a devenit campioana Ligii Feminine în sezonul competitiv 2015-2016.

Margarita Schițco, jucătoare USEFS „Avem un colectiv foarte bun. La noi, aproape toate jucătoarele sunt membre ale selecţionatei, cele cinci jucătoare de bază. Ne înţelegem foarte bine, ne susţinem, iar cu antrenorul facem o echipă superbă. Probabil una dintre cele mai bune în care am jucat.”

Anastasia Sureadnova, jucătoare UTM-Femina „Nu a cedat echipa, nici psihologic, nici fizic. Am avut un adversar redutabil. Femei frumoase au jucat un baschet frumos.”

După meci, jucătoarele ambelor echipe au primit medaliile și diplomele, iar formația USEFS a primit și mult râvnita cupa.

La ceremonia de premiere, Federația de Baschet din Republica Moldova a desemnat cele mai bune jucătoare ai acestei ediții de campionat, din care fac parte: Anastasia Sureadnova și Marina Șadskaia (ambele UTM-Femina), Margarita Schițco și Olga Tîrzîman (ambele USEFS). Titlul de MVP i-a revenit jucătoarei USEFS - Diana Socolov.

Citit 1384 ori

Media

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM