Alexandru Abramciuc, reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Baschet Recomandat

Alexandru Abramciuc a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Baschet.

În cadrul Conferinţei Generale a forului naţional de profil, el a fost votat în unanimitate de cei 36 de membri. Mandatul său va dura până în anul 2025. Abramciuc, care exercită funcţia în cauză din 2016 încoace, a fost singurul candidat pentru acest post.

Generall Assembly

 

Potrivit lui, unul dintre obiectivele sale principale este continuarea dezvoltării baschetului moldovenesc la nivel de copii şi juniori.

"Am depus mult efort pentru dezvoltarea baschetului la nivel de copii de juniori. Echipele naţionale de juniori au participat la 20 de ediţii ale Campionatelor Europene în perioada anilor 2016-2020. Permanent organizăm traininguri şi cantonamente", a spus preşedinte Federaţiei Moldoveneşti de Baschet, Alexandru Abramciuc.

Totodată, şeful baschetului autohton a declarat că un alt scop este participarea echipelor de club din Republica Moldova la competiţiile internaţionale.

"Avem tot ce este necesar. Campioana naţională şi deţinătoarea cupei pot obţine dreptul de participare. Totul depinde de investiţii şi de condiţiile financiare la momentul startului preliminariilor FIBA Europe Cup sau ale altor competiţii internaţionale", a menţionat Abramciuc.

Un nou mandat a obţinut şi secretarul general al Federației moldovenești de Baschet Nichita Ştirbu.

"Planific să fac multe schimbări la nivel tehnic. Nu utilizăm deloc reţelele de socializare. Îmi doresc ca restabilesc activitatea site-ului federaţiei şi să duc statistica jucătorilor", a spus secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Baschet, Nichita Ştirbu. 

În luna septembrie a anului trecut, activitatea actualei conducerii a Federaţiei de Baschet a fost criticată dur de un grup de iniţiativă, condus de antrenorul clubului Donbasket Donduşeni Ruslan Vărzari şi de veteranul Iurie Zariţchi.

Aceştia au cerut demisia lui Alexandru Abramciuc, însă nu au înaintat o altă candidatură pentru postul de preşedinte şi nu au fost prezenţi la şedinţa Conferinţei Generale.

Citește mai mult: https://www.publika.md/alexandru-abramciuc-reales-in-functia-de-presedinte-al-federatiei-moldovenesti-de-baschet_3063895.html#ixzz6AuKSk5Bf
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

Citit 498 ori

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM