Finala mica la Campionatul Mondial : Lituania-Franta 93-95. Francezii cuceresc bronzul la Mondialul din Spania.

Finala mica la Campionatul Mondial : Lituania-Franta 93-95. Francezii cuceresc bronzul la Mondialul din Spania.

 

Francezii au invins, sambata seara, pe Lituania, reusind totodoata sa cucereasca pentru prima data o medalie la Campionatul Mondial de baschet masculin.
Franta a invins Spania in sferturi, dar a pierdut in semifinale in fata Serbiei, iar o vitorie in fata Lituaniei, in finala mica, era obligatorie pentru ca reprezentativa “cocosului galic” sa bifeze, pentru prima data, o medalie la Campionatul Mondial de baschet masculin.
Finala mica dintre Lituania si Franta a avut doua sferturi echilibrate (19-22,23-21), iar in sfertul 3 lituanienii se distanteazape tabela. Francezii au incercat sa reduca din diferenta, dar ofensiva Lituaniei a mers aproape perfect, ce a permis o distantare la sfarsitul sfertului 3, de 8 puncte, cea mai mare diferenta de scor pana in acel moment.
Francezii nu s-au pierdut cu firea si au recuperat diferenta cu 4 minute inainte de expirarea timpului de joc. Lituanienii au condus din nou, francezii au egalat inca o data, la 80, cu un minut si 30 de secunde inainte de final. La acest scor s-a evidentiat Boris Diaw, campion NBA cu San Antonio Spurs in acest an, francezul reusind doua cosuri spectaculoase si importante in economia jocului. Partida s-a lungit pentru ca cele doua formatii au dus o adevarata lupta la loviturile libere, lituanienii nemaiputand sa egaleze in timpul ramas de joc.
Asadar, o zi istorica pentru baschetul francez, o prima medalie muncita la Campionatul Mondial.

Citit 1347 ori

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

(+373) 794 40 247

Copyright © 2014 FBRM